HET BELEEFDE GENOT vzw

hetbeleefdegenot.be
Home
Even voorstellen
Wie is wie?
Lidmaatschap
Te beleven
Beleefd
Toverberg
Publicaties
Fotogalerij
Woord
Beeld
Links
Contact


 

HET BELEEFDE GENOT vzw

Week van de Amateurkunsten 2008

pARTcours

 

Creatief oord dit jaar was Aartrijke...

Heel wat creatievelingen grepen opnieuw hun kans om hun talenten aan het grote publiek bekend te maken. Als Cultureel Ambassadeur had Aartrijke de eer ons te verwelkomen van 1 t.e.m. 4 mei voor een doorlopende tentoonstelling van de meest uiteenlopende kunstdisciplines en optredens van o.a. The Woodland Connection, het Sint-Andreaskoor, Old Kentucky en de Klaproosjes.

Het ‘p-ART-cours’ liep langs verschillende unieke en niet altijd evidente locaties in het centrum van Aartrijke: de kerk, Brouwerij De Leeuw, jeugdhuis en sporthal Jonkhove, vrije basisschool VEKBA en de buitenschoolse kinderopvang Stekelbees.

Volgende kunstenaars van Het Beleefde Genot  stelden hun werk tentoon:

Adolf Naessens (aquarellen), Alidor Devolder (poëzie, schilderijen en beeldhouwwerk), Bart Madou (poëzie en olieverfschilderijen), Carine Vankeirsbilck (olieverfschilderijen en keramiek), Herman De Leye (olieverfschilderijen), Rika Van Dycke (grafisch werk en zeefdrukken), Anny Aelter, Lut Beuselinck, Jennie Casier en Annelies Van Riet (poëzie).

Wij lieten wij de bezoekers als onderdeel van een wedstrijd oordelen over de tentoongestelde werken.

De kunstenaars van Het Beleefde Genot stelden tentoon in De Brouwerij

Carine Vankeirsbilck

Weidsheid: de zee, kalm als een Boeddha, met hoge luchten en wind over de golven. Nostalgie: Sint-Petersburg met zijn witte nachten en onontwarbare kanalen, bevroren, besneeuwd. Carine stelde ook enkele werken in keramiek tentoon.

Rika Van Dycke

Rika Van Dycke citeerde, combineerde en associeerde verschillende beeldelementen die herinnerden aan een andere tijd, plaats of situatie. Door deze nieuwe context ontstaat er nieuw werk met een eigen betekenis. Het is een kunst waarin kleur, lijn en vorm zo ‘poëtisch swingen’ dat ze figuren worden met herkenbare betekenis, met ruimte voor eigen interpretatie. De werken bezitten een gelaagdheid en dynamiek waardoor men ze niet meteen kan vatten. Een telkens opnieuw aanschouwen en beleven dringt zich op. Werk van Rika Van Dycke werd onlangs geselecteerd voor de CANVAS-collectie en is te zien in de BOZAR.

Adolf Naessens

Aquarellen, figuratief, landschappelijke taferelen, meestal niet gemaakt naar de realiteit, maar eerdere afgeleid uit de natuurlijke omgeving om aldus beter stemmingen en emoties te kunnen uitdrukken, vaak gepaard met een vleugje drama, mysterie, dromen en onbestemdheid (luchten, wolken, water, verten).

Bart Madou

In de benedenzaal van de Brouwerij was er een evocatie van de Orpheusmythe via zijn protagonisten: Orpheus, Euridice, Charon, Proserpina en Pluto. Op de eerste verdieping enkele gedichten, een haikustruik en een subtiele digitale verwijzing naar het thema van de WAK “Vreemdgaan toegestaan”. Achter de kerk was er een installatie te bezichtigen, geïnspireerd op De Rozentuin van de 13de eeuwse Perzische dichter Saadi.

Herman De Leye

Herman schildert sinds 1997 intensief en gedisciplineerd’ met olieverf. Vóór ze ooit verloren gaan worden op doek gevoelens, ideeën uit hoofd, hart, droom, herinnering, verbeelding door kleuren, lijnen, vormen, mijmerende figuren ‘vertaald’ op doek. Door Franse woorden en zinnen kan hij subtiel de abstractie warmte geven.

Alidor De Volder

Alidor maakt beeldhouwwerk in hout en marmer. Zijn marmeren werk werd vervaardigd naar een geboetseerd model, zijn werk in hout werd gebeeldhouwd door inspiratie op het moment.

 

En verder...

Op de eerste verdieping van Brouwerij De Leeuw konden de bezoekers kennis maken met gedichten van Anny Aelter, Jennie Casier, Lut Beuselinck, Annelies Van Riet , Alidor De Volder en Bart Madou.

Bart Madou las ook driemaal voor uit de Tao van Poeh van Benjamin Hoff.

De zaterdag vertoonden wij  in Jonkhove de film ‘Dood in Venetië’ van Luchino Visconti naar de gelijknamige roman van Thomas Mann. Roland Ranson gaf een inleiding op de film.

 

© Copyright 2008  ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN   hetbeleefdegenot.be

Contact: hetbeleefdegenot@scarlet.be - tel. 0498/73.58.73

Laatst bewerkt: 30 juni 2010