Het vlot van de Medusa
Théodore Géricaults beroemde schilderij Het vlot van de Medusa

Intiem salon

Het vlot van de Medusa

‘Bah, une vignette!’

Hoe verander je een catastrofe in kunst?

Een nieuw format: het intiem salon. Wat is het? Een zondagvoormiddag met ontbijt waarna een korte lezing over een cultureel onderwerp voor een beperkte groep leden van Het Beleefde Genot. Maximum 20 deelnemers.

Dit eerste salon gaat over Théodore Géricaults beroemde schilderij Het vlot van de Medusa. In ‘In ogenschouw – essays over kunst,’ stelt Julian Barnes zich de vraag: hoe verander je een catastrofe in kunst? Toen koning Lodewijk XVIII als eerste het schilderij mocht bewonderen, waren zijn aanmoedigende woorden: ‘Monsieur Géricault, uw schipbreuk is beslist geen ramp.’

Géricault zelf noemde zijn schilderij op zijn sterfbed ‘Bah, une vignette!’.

Naar aanleiding van die lezing kunt u ook – vrijblijvend en voor zover de voorraad bij de uitgever strekt – een boek over Gèricault bestellen. ‘Géricault’, 29 x 37 cm, 96 blz., 80 afbeeldingen, gebonden, Duitse tekst, prijs 12 €.

Kostprijs zonder boek: 15 € p.p., met boek + 12 €.

Het Vlot van de Medusa in De Braambeier Zedelgem

 • zondag 3 maart 2019 van

  10:30 uur

  tot

  12:30 uur

 • zondag 10 maart 2019 van

  10:30 uur

  tot

  12:30 uur

Gelieve vooraf in te schrijven met opgave van aantal deelnemers, de datum die u verkiest (3 of 10 maart) en met of zonder boek (max. 1 exemplaar per gezin). De volgorde van inschrijvingen telt.

U kunt inschrijven via : info@hetbleefdegenot.be


Deze pagina werd laatst bijgewerkt op 10/02/2024 20:17:36.