De dood van de literatuur
.. De dood van de literatuur - Foto door Roman Kraft op unsplash-logo Unsplash

Lezing

De dood van de literatuur

Hebben wij dat een tiental jaar geleden ook al niet gehoord?

Hoezo de dood van de literatuur? Is dat niet verrassend? Waarom dan of beter waarom niet? Is de literatuur echt op sterven na dood? Hebben wij dat een tiental jaar geleden ook al niet gehoord? En waarom zouden, moeten wij nog lezen? Allemaal vragen waar prof. Dirk De Geest van de K.U.L. ons – misschien – een antwoord op zal geven.

Hij zal in elk geval ingaan op het gevoel van crisis dat in het boekenbedrijf heerst, zowel bij uitgeverijen, bibliotheken als boekhandels. En wat te vertellen over ontlezing? En wat is vandaag de rol van de auteur, hij of zij blijkt niet langer een verteller te zijn. En wat te zeggen over de literaire canon? De individuele lezer dan: is er zoiets als de democratisering van het lezen aan de gang? En wat is de functie nog van het gedrukte boek? En zijn er alternatieven en slaan die aan? Dus ja, is de literatuur nu dood? Of leeft ze verder, herleeft ze? Of wordt ze misschien vervangen?


verslag

De dood van de literatuur.

24 maart 2024 - door Bart Madou

De dood van de literatuur

Een ingewikkeld verhaal dat van de literatuur, onheilspellend en optimistisch tegelijkertijd. Natuurlijk zijn jullie geen representatief publiek, zo betoogde prof. De Geest al bij het begin van zijn lezing, ... Lees verder ›


Deze pagina werd laatst bijgewerkt op 22/02/2024 10:22:20.